Grindebacken Strandhak & Handelsbod
Event

Workshops

Nedan kan du se och läsa mer om de roliga workshops och kurser som kommer att hållas på Grindebacken Strandhak i sommar!
2023

Raku on the beach

31:a Juli & 6:e augusti 11:00

Raku, den traditionella keramiska tillverkningsmetoden med ursprung i Japan, kommer i sommar till Grindebacken Strandhak!

Ta del av en kurs under två dagar där du får möjlighet att forma ditt egna keramiska alster med hjälp av handledning från en erfaren keramiker. En chans att prova på de fantastiska raku-teknikerna!

Under första datumet sker formning i lera tillsammans med kursledaren Pnina Yavari Molin. En vecka senare fortsätter kursen med en av sommarens häftigaste upplevelser: Rakubränning vid havet! I slutet av kursen får deltagarna ta med sina färdiga alster hem.

Inga förkunskaper krävs!

Kläder efter väder rekommenderas. Kursen genomförs utomhus. 

Köp biljetter här!

Dye for indigo

9:e Juli 11:00

En blå dag vid havet: Lär dig grunderna i den tusenåriga mönstertekniken Shibori, och färga med naturlig indigo!

Kursledare Johan "Dyeforindigo" Åberg är tillbaka för andra gången och gästar Grindebacken för en heldag med naturlig indigofärgning.

Johan inleder dagen med att berätta om indigon och dess historia, visar textilier ur sin samling, shiboritekniker, böcker mm. Därefter följer en kreativ del där du får skapa din egen shibori! Material till en scarf ingår.
Vill du även färga eget material så går det bra, men tänk på att det ska vara tvättat och att textilierna inte ska vara för tunga eller stora. Vi vill att pigmentet räcker till alla! Bomull, linne och andra naturmaterial får finast resultat. Även skira material som till exempel siden går bra. 

Inga förkunskaper krävs!

Oömma kläder efter väder rekommenderas. Kursen genomförs utomhus.

11:00 - ca 16:00 (Lunch 12:30)

Köp biljetter här!

Fågelholksbygge

1:a juli 11:00-15:00

Bygg din egen fågelholk till Grindebackens naturreservat!

På 90-talet byggde Ulf Svensson på myren ett 30-tal fågelholkar till vårat fina naturreservat tillsammans med byggdens barn, men idag finns det tyvärr bara två holkar kvar med ugglor. Det är därför hög tid för oss att bygga nya.

Hjälp oss på Grindebacken att bygga fler fågelholkar till våra fågelvänner i naturreservatet i sommar! Ta med familjen eller vännerna och bygg era bidrag tillsammans med våra två fågelkunniga hantverkare.

Gratis material, verktyg och inträde.


Event

Arkiv

Vill du veta vilka tidigare konserter och evenemang som tagit plats på Grindebacken? Det hittar du här!